OLIVIA NEWTON-JOHN CANCER AND WELLNESS CENTRE A WINNER! - Jackson Architecture
Daryl Jackson Architecture, Architect, Jackson Architecture- Melbourne Architect, Melbourne Architecture, Melbourne Architects, Architecture, Architects, Architect
Daryl Jackson Architecture, Architect, Jackson Architecture- Melbourne Architect, Melbourne Architecture, Melbourne Architects, Architecture, Architects, Architect
16606
post-template-default,single,single-post,postid-16606,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,qode_popup_menu_push_text_top,vss_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

OLIVIA NEWTON-JOHN CANCER AND WELLNESS CENTRE A WINNER!

On Friday night, 8th August, the Olivia Newton-John Cancer and Wellness Centre was announced as WINNER Excellence in Construction of Commercial Building over $80M at the Master Builders Association of Victoria Awards for 2014.

Congratulations go to Leighton Contractors Pty Ltd…. and the Architectural team of Jackson Architecture and McConnel Smith Johnson.
And Structural Engineers, Bonacci group And Services Engineers, WSP.

The Award was presented at Crown Casino in front of a star studded crowd including the Victorian Premier, Denis Napthine Congratulations to everyone involved in the project.

The Olivia Newton John Cancer and Wellness Centre is a holistically responsive design-solution to the varied and intricate facets of cancer care; supports the role of family and friends; and significantly emphasises patient experience and well being. Pivotal to its design, the facility offers patients and staff continual access and visual connection to the central courtyard which is gently wrapped and nurtured by the building facade. The design of the courtyard promotes wellness through restorative offerings of light, air, distraction and sustainability to both staff and patients of the facility – seamlessly connecting therapuetic and treatment environments with nature. The building is supported with intuiative way-finding, organised around two strong circulation axis’.

The intersection of these axis’ organically culmilates in the main entry space with direct links to Zeltner Hall, Radiation and Oncology Services, and into the existing Lance Townsend building. Stage 2a + 2b incorporates two acute cancer wards, a palliative care ward, office space over four levels as well as a full fitout of the laboratory and associated research support spaces.
In association with MSJ.